Thursday, December 12, 2019

Rulada cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • 3oua
  • 120g zahar
  • 60g amidon
  • 60g faina
  • 60ml ulei de floarea soarelui
  • 12 pachet praf de copt
  • crema:
  • 100g ciocolata amara
  • 100ml lapte
  • 50g zahar
  • 100g nutella

Mod de preparare

Pt blat:
-amestecam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul;
-adaugam ulei putin cate putin
Separat amestecam faina cu amidonul si praful de copt,si le adaugam in compozitia de oua;
Ungem si tapetam o tava de cuptor cu ulei si faina,adaugam compozitia obtinuta,nivelam si introducem la 200°C timp de 12 minute;
Cand blatul este copt,il scoatem din tava si-l asezam pe un prosop umed pe care am presarat un fir de zahar tos,rulam blatul cu tot cu prosop si-l lasam sa se raceasca;
Separat preparam crema:topim ciocolata in baie de aburi,incorporam zaharul,laptele,il dam de pe baia de aburi si adaugam nutella amestecand incontinuu;
Cu crema obtinuta umplem rulada,dar tinem 2-3 linguri deoparte pt decor;
Acoperim cu restul cremei rulada,nivelam si decoram cui alune prajite faramitate!
crema o puteti schimba dupa gusturile DVS,este ft buna si cu gem sau orice alata crema!
Va cer scuze pt fotografii,am distrus aparatul de fotografiat,deci pt moment fotogafiile mele vor lasa de dorit!!

No comments:

Post a Comment